Láb és talp

 

1. lépés: radírozás

Ahogy egy alaposabb arcápolás esetében, lábainkat is fel kell készíteni arra, hogy a hatóanyagok megfelelõen bejuthassanak a bõrbe. Ennek leghatékonyabb módja a radírozás, vagyis az elhalt hámsejtek eltávolítása.

A radírozást érdemes egy kellemesen meleg lábfürdõvel kezdeni, hiszen a víztõl felpuhult bõrt könnyebben lehet eltávolítani. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne dugjuk forró vízbe a lábainkat, hiszen ez károsíthatja a bõr védekezõ képességét!

Az elhalt bõr eltávolításához használhatunk reszelõt vagy speciális bõrradírt is, mely utóbbit kifejezetten a láb vastagabb bõréhez fejlesztettek ki.

 

2. lépés: hidratálás és körömápolás

 Talpunkon átlagosan háromszor-négyszer vastagabb a bõr, mint a test egyéb területein. Mivel nem zsírosodik, nekünk kell gondoskodni megfelelõ bõrápolásról, tápanyag-utánpótlásról. A száraz bõr ugyanis kirepedezhet, amely amellett, hogy esztétikailag nem vonzó látvány, különféle fertõzések kiindulópontja is lehet. Lábaink hidratálására makacs bõrkeményedések ellen kifejlesztett, speciális hatóanyagokban gazdag hidratáló termékeket használhatunk.

 

3. lépés: lábszagûzés és frissítés

A lábizzadás normális folyamat; az ember lábán mintegy 250 000 izzadságmirigy található, amelyek naponta közel negyed liter verítéket termelnek. A kellemetlen szagért ugyanakkor a lábon jelen lévõ baktériumok a felelõsek, amelyek a veríték lebontása során kellemetlen illatanyagot termelnek.

A Scholl számtalan termékkel rendelkezik, melyek segítségével felvehetjük a harcot a kellemetlen lábszag ellen. Emellett ne feledkezzünk meg a lábbelikben a nap végére megjelenõ baktériumok elpusztításáról sem a cipõkbe helyezhetõ lábszagûzõ termékekkel.

 

4. lépés: védelem

Lábaink szépségének ápolása, megõrzése mellett nagyon fontos, hogy kellõ figyelmet fordítsunk védelmükre is, hiszen még egy esztétikus, vonzó lábon is maradandó nyomot hagyhat a folyamatos terhelés vagy a helytelenül megválasztott cipõ. Számtalan esetben ez utóbbiak eredményezik pl. a bütyök és kalapácsujj kialakulását is - bár ezek akár genetikai hajlammal is örökölhetõek