AccuChek Active Glucose tesztcsík 25db-os

AccuChek Active Glucose tesztcsík 25db-os

Termékazonosító: 00009
Raktáron: IGEN
Vissza a találati listához
Ár: 3,400 Ft

Leírás

Accu-Chek® Active Glucose tesztcsík 25x

Új korszak a vércukorszint mérésében !
Közelebb a klinikai laboreredményhez!

"A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelõorvosát!"

Roche termék, gyógyászati segédeszköz.
(Cikkszám: 05144442)

25 db tesztcsík az Accu-Chek® Active készülékek három generációjához, illetve a korábbi Glucotrend típusú készülékekhez vércukor mérésére friss kapilláris vérbõl.
Mérési tartomány: 0,6-33,3 mmol/L
Alkalmas a betegek önmonitorozására.

A tesztcsíkok szobahõmérsékleten tárolhatók, +2 és +30 oC között, száraz, közvetlen napfénytõl védett helyen, és a dobozon megjelölt idõpontig felhasználhatók!
Fontos, hogy tárolás közben a tesztcsíkokat ne érje nedvesség, ezért a tesztcsíkokat mindig az eredeti csomagolásban tárolja, és a fém dobozt mindig gondosan zárja be!
Csakis olyan tesztcsíkot használjon fel, melynek szavatossági ideje még nem járt le. Lejárt szavatosságú tesztcsík használata téves mérési eredményekhez vezethet!

A vércukor-mérés megkezdése elõtt olvassa el a vércukormérõ készülék használati útmutatóját, illetve az Accu-Chek® Active tesztcsík dobozában található betegtájékoztatót!

Kódolás
Minden egyes tesztcsík-csomag tartalmaz egy kódcsipet. A kódcsipen olyan, a tesztcsíkra vonatkozó információk vannak rögzítve, melyeket a mérõmûszer a mérési eredmények meghatározásakor használ fel. A kódcsip csakis ezekhez a tesztcsíkokhoz tartozik, és addig maradjon a készülékben, amíg a dobozból el nem fogynak a tesztcsíkok.
Ha felbont egy új tesztcsík-csomagot, a mérõmûszerben levõ régi kódcsipet ki kell cserélni az újra!

Figyelem!
Az önállóan végzett vércukorszint-ellenõrzés nagyobb biztonságot nyújt Önnek a mindennapokban, és segítséget jelent orvosának a terápia megállapításához, de az önellenõrzés nem helyettesítheti a rendszeres orvosi felülvizsgálatot!

A Nemzetközi Klinikai Kémiai Laboratóriumi Szövetség (IFCC) arra törekszik, hogy a mérés egységes elvek szerint, a legpontosabb módszerek segítségével történjen.
A házi használatra szánt készülékek (tehát az Ön készüléke is) kapilláris (pl. ujjbegybõl vett) vérbõl mérik a vércukorszintet. Ez lényegében a friss vér, amely a sejtekhez szállítja a tápanyagot. A laborban használt vénás vér viszont a sejtektõl szállítja el az anyagcsere termékeket. A két típusú vérmintából mért vércukorértékek nem pontosan azonosak. Így valamelyest eltérhet az Ön készüléke által, és a laboratóriumban megállapított érték. Bonyolítja a helyzetet, hogy a laborban vénás vérbõl szérumot, vagy plazmát nyernek és ebbõl végzik a mérést, ami további eltéréseket okozhat, különösen gyorsan változó vércukorszinteknél.
A teljes vérbõl mért eredmények plazmaértékhez történõ közelítése érdekében az IFCC kidolgozott egy irányadó szorzófaktort. Az állandó, 1,11-es szorzó segítségével a vérplazmából és a teljes vérbõl mért értékek összevethetõvé válnak.
Az Accu-Chek® Active újonnan kifejlesztett tesztcsíkjának köszönhetõen a beteg otthonában mért és a klinikai laboratóriumban megállapított vércukorszint mostantól összevethetõ!
A fejlesztés lényege, hogy a mérõeszközhöz használt kódcsipbe már a gyártás során beprogramozzák a korrekciós faktort. Ennek köszönhetõen a készülék a plazmára vetített eredményeket mutatja.

Az új – IFCC által hitelesített – termékek megkülönböztetésére a csomagoláson és a terméken feltüntetett sárga körjelzés szolgál.

A cukorbetegek anyagcsere-egyensúlyának szorosabb ellenõrzése segíti a szövõdmények kialakulásának megelõzését, hozzájárul a terápia sikeréhez és a páciensek életminõségének javításához.

Az Accu-Chek® Active tesztcsíkok és az Accu-Chek® Active, ill. Glucotrend típusú vércukormérõk helyes mûködése az Accu-Chek® Active kontrollfolyadékkal ellenõrizhetõ.

Hasonló termékek